Tech tip:

Ook klaar met XP ?

Yosemite: Het ‘Bird proces’ CPU probleem oplossen

Yosemite: Het ‘Bird proces’ CPU probleem oplossen

Sinds OS X Yosemite zijn er een aantal problemen terug te vinden in de activiteitenweergave applicatie, wie hier regelmatig in kijkt kan constateren dat er meer dan 90% van de CPU wordt gebruikt door ‘Bird’. Welke vogel hier voor problemen zorgt is niet duidelijk, maar alles heeft te maken met iCloud Drive.

Door één of andere manier eist dit de hele CPU op en belast onnodig je RAM-geheugen. Dit probleem is helaas alleen op te lossen door iCloud Drive tijdelijk uit te schakelen en de bestanden te verwijderen. De hele procedure kun je hieronder terugvinden.

• Open Finder en navigeer naar iCloud Drive

• Open een nieuw venster (cmd⌘ + N) en open hier bijvoorbeeld ‘Documenten’
• Nu dien je alle inhoud van alle maps in iCloud Drive te slepen naar ‘Documenten’

• Kies voor ‘Verplaats’ in het pop-up venster
• Wanneer dit allemaal verplaatst is zal je iCloud Drive leeg zijn

Let op! Verplaats de inhoud van de mappen in iCloud Drive en niet de mappen (Pages, Keynote, Numbers, etc) zelf. Doe je dit wel dan maak je snelkoppelingen en verplaats je ze niet!

Hierna dien je iCloud Drive uit te schakelen, dit doe je via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud ▸ Schakel hier iCloud Drive uit en kies voor ‘Verwijder van Mac’

Vervolgens open je Safari, ga naar iCloud.com en log in met je Apple ID, daarna open je iCloud Drive en verwijder je eventueel bestanden die nog achtergebleven zijn in iCloud Drive. Hierna kun je weer iCloud Drive inschakelen op je Mac via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud.

Wacht een paar minuten zodat iCloud Drive even geactiveerd kan worden, daarna zou je in principe alle applicatie moeten openen die gebruikmaken van iCloud en waar je zojuist de bestanden van hebt verplaatst. Maak voor iedere applicatie even een bestand aan en bewaar deze in iCloud, dit zal resulteren tot een map in iCloud Drive met de bijhorende applicatie.

Daarna kun je de eerder verplaatste documenten weer terugplaatsen in de juiste map in iCloud Drive, deze documenten worden dan weer geupload naar iCloud en zijn dan weer beschikbaar in iCloud Drive en al je aangesloten apparaten.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.

Bron: www.onemorething.nl

...